Üzüldüğümüz İçin mi Ağlarız, Ağladığımız İçin mi..

---bidiboom---
---bidiboom---
Eklenme Tarihi:2010-02-08

Üzüldüğümüz İçin mi Ağlarız, Ağladığımız İçin mi Üzülürüz?

Bir eylem yaptığımız zaman, uzayda, boşlukta belli belirsiz olan birşeyi, bu dünyaya ait bir maddeye çeviriyoruz sanki. Marketteki tezgahtar kıza tebessüm ederek teşekkür etmeyebiliriz. O gene aynı işi yapmaya, biz yolumuzda yürüyüp gitmeye devam ederiz. Ama sanki o tebessüm ve teşekkür, var olmayan bir şeyi yaratır. Kim demiş tek yaratıcı Allah’tır diye? Bu bizimkilerin uydurması.. Allah Kuran’da kendisi bizzat “yaratıcıların en hayırlısı” olduğunu söylüyor. Kime inanalım şimdi? Bence ben de yaratıyorum, ama kendim kadar, bir tebessümlük.

Bir tebessümün dünyanın gidişine yön verebileceğine inanır mısınız? Olur mu hiç! Koskoca dünya ve ben.. bir de benim tek bir eylemim.. bir tebessümcük.. Yok artık! O zaman Barack Obama’yı yetiştiren o büyükannenin yaptıkları da pek etkili olmamalı, değil mi? Kendince büyükannelik etmiş işte, hepsi bu diyebilir miyiz acaba? Eminim binlerce kere tebessüm etmiştir; binlerce kere tek bir tebessümcük eder bu. Yapmasaydı --ki mecbur da değildi-- acaba o günkü Barry bugünkü Barack olur muydu?

Kendi kendime derdim ki “Niye Allah illa eylem bekliyor? İlla onun bir tane olduğunu sözcüklerle söylememizi istiyor.. sonra da iyi şeyler yapmamızı.. niye ki? Hani bu bir gönül meselesiydi? Sadece sevsem olmaz mı? Kalıplara girmek zorunda mıyım?”. Sonraları fark ettim ki aslında bu benim doğam! Ben doğal olarak böyle bir yaratığım. Bir şeyi yaptığım zaman o şey kendim için bile daha gerçek oluyor. Tıpkı tebessüm ettikçe kendi içimin de aydınlandığı, içim aydınlandıkça daha çok tebessümlü bir insan olduğum gibi. Sonra bu eylem etrafımda da bir etkiye yol açıyor, etrafımdaki insanların da içi aydınlanıyor. Yapmakla yapmamak, eylemle eylemsizlik arasındaki fark!

Seni seviyorum demeden de sevebiliriz. Ama doğal olarak, hareket ettikçe bir yerlere sürtünür gibi zaman zaman birbirimize de sürtünür, oramızı buramızı bereleriz. Bunu çoğu kere de başkası değil, kendimiz yaparız. Gerçi bu da doğamızdır ya.. Seni seviyorum demek sanki bana merhem gibi geliyor.. sanki birisinde bir yara açtığımız zaman özür dileyerek o yarayı temizleyip, sonra sıcacık bir “seni seviyorum”la bir de üstüne merhem sürüyoruz. O yara iyileşmez mi? Eğer demeseydik te sevmeye devam ederdik, ama merhemi ilaç dolabında tutunca işe yaramıyor! Yaralar iyileşmiyor. İnsanlar giderek daha çok hırpalana hırpalana, gün gelip duvarları delik deşik bir evin içine yağmurun, karın, çamurun girdiği gibi kalbimize her şey girmeye başlıyor.. Sevgimiz de yavaş yavaş kirlenip sönümleniyor.

Bir de şöyle düşünüyorum : İnsan su gibi bir varlık. Her yöne akabilir. Her söz ve her eylem bir su kanalı açıyor sanki.. her eylemimizle o kanal daha da pekişip derinleşiyor ve sularımız daha çok o kanaldan akıyor sanki. Galiba bu yüzden insanın bir ömür boyu şansı, şansları var. Biz bir kere bir eylemle kendimizi yaratmıyoruz; iki, beş, on, elli kerede de değil.. hep benzer tercihleri yapa yapa artık biz “O” oluyoruz, “O” diye kimi yarattıysak. Bazen hani döner de bakarız ya ben ne zaman bu hale geldim diye.. iyi ya da kötü. Seçimlerimizle biz aslında bizi bu hale getiriyoruz.

Bence üzüntümüz davranışımızı belirleyip bizi ağlattığı gibi, ağlamak ta bizi bir miktar belirliyor ve ruhumuzda üzüntü gezinmeye, ısrar edersek, yer etmeye başlıyor.

Bu bana göre, duygularımızla davranışlarımızın bitmeyen dansı...

Puanı Son Giriş Üye Rating:3 /1 Üye Rating Yo.Sayısı O.Sayısı Yazı Rating:0 /0 Yazı Rating Favoriler Kötü!
2037 2010-04-19 08:52:22 145 61    

Bu içeriğin farklı dilde çevirisini yaparak katkıda bulunmaya ne dersin ?Bu içeriğin farklı dilde çevirisini yaparak katkıda bulunmaya ne dersin ? ->  Bu içeriğin farklı dilde çevirisini yaparak katkıda bulunmaya ne dersin ?:english

• Resimleri büyütmek yada silmek için küçük resimlerin üstünü iki kere tıklayın
  • Yükleyebileceğiniz resim formatları: .jpg, gif, png
  • Sadece kendi yüklediğiniz resimleri silebilirsiniz

||||||

Bu üyeye mesaj gönder Bu üyeye mesaj gönder

Sarp YAMAÇ
Sarp YAMAÇ
Eklenme Tarihi:2010-02-08 16:22:38
Arabesk bir bakış açısı gibi. Bana yalnızlığı çağrıştırdı. Erken dönem yalnızlığı çünkü insan yalnızlığa alıştımı bundan şikayet etmez.

Yalnız olduğunuzda biraz sonra ekleyeceğim resim gibi çizimler çizersiniz sende böyle bir yazı eklemişsin..sıkılacak çok vakti olanlar böyle resimler çizer!!! sonra onlara birde anlma yüklemeye çalışır.."bence tabi"

Puanı Son Giriş Üye Rating:4 /9 Üye Rating Yo.Sayısı Yorum Rating:0 /0 Yorum Rating Favoriler Kötü!
3836 2010-09-04 20:12:00 515    
ÜYE OL
ÜYE OL

Üye ol
  • Üye olduğunuzda:
  • Yazılara yorum yapabilir
  • Sitede yazılar yazabilir
  • Aynı ilgi alanında yeni arkadaşlarınız olabilir
  • Sana gül gibi bakar, seni poh pohlar ve pışpışlarız :)

Aşçılık Copyright 2005-2008 Tüm Hakları Saklıdır
Site url:forum.ascilik.net
Açıklama:Aşçılık forumunda aşçılık mesleğiyle ilgili konular pişiyor. İşallah değerli aşçılarımıza kokusu geliyordur. Sensiz buraların ne tadı ne de tuzu var. Bir eksiğimiz sendin. Gelde tam olsun :)
İçindekiler: Aşçılık forum, Yemek forum, Aşçılar forum, Aşçılık, Aşçılar, Aşçı, Forum, Yemek
© 2009 Powered by n45 | Galatasaray Ap. No:45/12 Maslak / İstanbul  |  Hizmet Şartları | Gizlilik Politikası